Missiontogether

Diaconale jongerenreis van de CGK Middelburg

dsc_0585

Reisverslag

We zijn inmiddels al weer enkele weken thuis van een geweldige reis naar Hongarije. De reis er naar toe was lang bijna 1600km en duurde ongeveer 22uur, maar het was het waard!  We hebben veel hoogtepunten meegemaakt, maar ook enkele dieptepunten. Er zijn maar liefst 15 gezinnen geholpen en daarnaast is er voor de jeugd van Tápióbicske een summercamp georganiseerd. Veel jongeren zijn tijdens de reis boven zichzelf gestegen. Het is bijzonder om te zien dat een ieder met zijn talenten heeft kunnen bijdragen aan de verschillende projecten. We zijn afgereisd met een groep met veel verschillende karakters en persoonlijkheden. Het is daarom mooi om te zien dat iedereen elkaar helpt en accepteert. Iedereen is er voor elkaar als het nodig is, er wordt gehuild, gelachen, gezongen en gewerkt. Ik kan niet anders concluderen dan dat Gods zegen op ons ruste en dat hij bij ons was op de reis.

Er is zoveel gebeurt tijdens onze reis dat wij hier een aparte TT over kunnen wijden. Ik zal daarom niet al te veel ingaan op detail, mocht u meer over de reis willen horen/zien. Op zaterdag  15 oktober is er een presentatie van onze reis in de ontmoetingsruimte, inloop vanaf half 8 met koffie. Om 8 uur begint de presentatie.

Aankomst

Na een lange reis zijn we Zaterdag aan het begin van de middag aangekomen in Tápióbicske. Iedereen keek zijn ogen uit, want alles zag er anders uit dan in het westen. Mensen rijden nog rond in paard en wagen, en zandweggetjes functioneren hier als doorgaande wegen.
We werden hartelijk welkom geheten in de plaatselijke school, waar wij meteen konden aanschuiven voor de lunch.  We mochten niet klagen, want we kregen meteen goulashsoep voorgeschoteld.
Hierna zijn wij door gegaan naar ons verblijf. Het bleek een oude basisschool te zijn uit de Sovjettijd. Het vertrek bestaat uit vier (klas)lokalen waarin matrassen zijn gelegd. Omdat de school net te klein is stonden er nog drie tentjes buiten waar de leiding in mocht bivakkeren.
De rest van de Zaterdag stond voornamelijk in het teken van uitrusten, want na 22 uur reizen moest iedereen even bijkomen.

Zondag

De zondag begon rustig we zijn rond een uur of 8 vertrokken richting de school in het dorp waar er voor ons ontbijt werd geserveerd. Hierna zijn we begonnen met zingen en een Bijbelstudie. Tegen de tijd dat het klaar was kregen we weer lunch. Hierna hebben wij een rondleiding gekregen door het dorp waarin interessante historische feiten werden verteld. Wist u dat Michiel de Ruyter in 1676 op Sicilië 26 Hongaarse predikanten heeft bevrijdt uit Franse handen? Hongaren hechten veel waarden aan hun geschieden en herdenken daarom elk jaar deze actie door onder anderen bloemen te leggen bij het graf in Amsterdam en op de boulevard in Vlissingen.
Na de wandeling door het dorp zijn wij naar een plaatselijk kerkje gegaan voor een kerk dienst. De Dominee had speciaal voor ons een meertalige dienst georganiseerd. Op de beamer waren de Hongaarse liederen te lezen met daaronder de Engelse tekst. Speciaal voor ons had hij hulp ingeroepen van mede predikanten om een meertalige preek in elkaar te zetten met plaatjes.
Na de dienst was er speciaal voor ons een feest georganiseerd, dit bestond uit heel veel gebak en andere zoete lekkernijen (honey pie is er niks bij). Zo konden wij met een volle maag terug naar het dorp waar er weer avond eten voor ons was gemaakt. Nee aan eten hebben wij geen gebrek gehad in Hongarije, er werd goed voor ons gezorgd!

Maandag

Maandag was het zover, iedereen moest om kwart voor 7 opstaan want om half 8 werd er ontbijt geserveerd in de school. Na het ontbijt kon er begonnen worden met het werk waar wij voor gekomen waren, namelijk het draaien van een summerschool en kluswerkzaamheden.

Kluswerkzaamheden

Renovatie van een dak

Bastiaan en Niek hebben een man geholpen met het renoveren van zijn dak, ze zijn begonnen met het verwijderen van de dakpannen en de latten. Hierna is er een nieuw frame opgebouwd, waarna de dakpannen weer zijn terug geplaatst.

Aanleggen van een wc, buiten keuken en overkapping

Paul, Jeroen, Otto, Wilbert en Luuk zijn aan de slag gegaan bij een vrouw met een gezin, zij woonden in een huis zonder toilet of keuken. De wc die is aangelegd is iets anders dan dat wij gewend zijn. Er is buiten een wc gemaakt, hiervoor moest een fundering aangelegd worden. Op deze fundering is een houten wc hok geplaatst.

Omdat de mensen geen keuken hadden is er buiten een stenen BBQ gemaakt, hier kan het gezin dan op hout koken. Voor de deur is er ook nog een afdak geplaatst.

Schoonmaakwerk en schilderwerkzaamheden

Jolien, Jolise en Denise hebben bij een gezin met een gehandicapt meisje schoongemaakt en geschilderd.

Dichten van een gat in de muur en schilder werk

Judith, Niels Geuze en Nathalie zijn aan de slag gegaan bij een gezin om het binnen weer op orde te krijgen. Ze hebben daar een gat in de muur gedicht met gipsblokken en de muren geverfd zodat er twee mooie kinderkamers gemaakt konden worden.

Schoonmaken en schilderen

Mariet, Timo, Lisanne, Jolien en Thijs zijn aan de slag gegaan bij een omaatje om haar huis weer op orden te krijgen. Alles is grondig schoongemaakt, hierna hebben zij de muren vanbinnen geverfd zodat het er weer allemaal schoon en fris uitziet.

Isoleren van een woning

Michel, Anco, Niels en Etienne (team piepschuim) zijn bezig geweest met het renoveren van de buitenkant van een woning. Op veel plekken ontbrak het isolatiemateriaal waardoor het er in de winter erg koud was. Daarom is er nieuw isolatiemateriaal aangebracht aan de buitenkant.

Muur metselen

Jolanda, Patrick , Jolise en Luuk hebben de achtergevel van een woning gerenoveerd. Op de eerste verdieping ontbrak de muur aan de achterkant van het huis. Dit is allemaal weer dichtgemetseld zodat het huis weer afgesloten is.

Opknappen van een huisje

Bram-peter, Noa, Rachel en Jolise zijn bezig geweest bij een omaatje om haar huis op te knappen. Zo is er een nieuwe goot geplaatst, schoongemaakt, geverfd en betegeld.

Kluswerkzaamheden bij gezin

Angela, Chantal, Thijs en Jesse zijn bezig geweest met het renoveren van de woonkamer. Ze hebben het plafon eruit gehaald, deze is later weer vervangen door iemand anders. Ook is er een stuk muur weggehaald en opnieuw gestuukt. Hierna is alles geverfd zodat het er weer uitziet als nieuw.

Leveren isolatie materiaal

Michel, Anco en Niels A hebben isolatiemateriaal geleverd voor de uitbouw van een woning van een oude vrouw met familie. Het materiaal is zelf aangebracht door haar broer.

Schoonmaakwerk

Bij een gezin, met een moeder die een verstandelijke beperking heeft, is een groot team aan de slag gegaan. Mariet, Anco, Jesse, Simone, Etienne, Timo, Thijs, Niels Geuze en Niels Abrahamse zijn bezig geweest om alles grondig te reinigen en dat was nodig!

Het bleek zowel mentaal als fysiek een zware klus te zijn.
De situatie daar is uitzichtloos, maar ondanks dat hopen wij toch dat het ze geholpen heeft.

Het plaatsen van een hek

Michel, Judith, Lisanne en Wilbert zijn bezig geweest met het plaatsen van een hek. Helaas is het niet gelukt om dit af te maken, maar de palen zijn geplaatst zodat er alleen nog gaas gespannen hoeft te worden.

Isoleren van een plafond en schilderwerk

Patrick, Jolanda, Denise, Luuk en Nathalie zijn flink aan de slag geweest met het verven van een kinderkamer en het isoleren van een dak.

Afbreken van een muur

Bastiaan, Niek, Arjanne en Judith hebben een muur deels afgebroken zodat deze weer opnieuw gestuukt kan worden.

Leveren van bouwstenen

Helaas hadden wij aan het einde geen tijd meer om zelf stenen te leveren aan een gezin dat zelf ging metselen, daarom heeft Michel van stichting Embrace zelf de stenen gebracht naar het gezin. Wel zijn deze stenen betaald met het geld dat wij hebben opgehaald voor daar.

Muurtekeningen in de school

Henriëtte, Nathalie, Denise, Arjanne en Rachel zijn in de school bezig geweest om de boel wat op te vrolijken. Door het aanbrengen van prachtige muurtekeningen zien de lokalen er nu leuker uit.

Summerschool 


De Summerschool deden we maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30. De eerste dag vonden we het erg spannend hoe het ging verlopen. Wat vinden de kinderen leuk om te doen? Hoe goed (of slecht) is hun Engels? Wat weten ze al over Jezus? Alle kinderen kregen bij binnenkomst een tasje met allerlei dingen erin: van shampoo tot een knuffel, van kleurpotloden tot een tandenborstel, van een puntenslijper tot bellenblaas, het tasje zat helemaal vol. De kinderen waren er heel erg blij mee; ze gingen heel blij aan elkaar laten zien wat ze gekregen hadden. Het was bijzonder om te zien dat deze kinderen van tien jaar en ouder zo blij zijn met wat ze gekregen hadden.

We hadden een stuk of zeven Engelse liedjes opgezocht waar we met de kinderen op wilden zingen en dansen. Vanaf het eerste lied deden alle kinderen heel leuk mee, we zagen meteen dat ze er veel plezier in hadden. We hadden een weeklied die we elke dag twee keer met elkaar zongen:

Let your light shine, let your light shine and let Jesus shine through you.

I’m not scared, I’m gonna let my light shine, because Jesus is Lord and He’s gonna let His light shine.

We hadden dit lied gekozen omdat wij het licht van Jezus aan de kinderen wilden laten zien. We wilden overbrengen dat de kinderen zelf ook mogen stralen en liefde mogen uitdelen.

Elke dag hebben we de kinderen een Bijbelverhaal verteld. Elke dag deden we dit op een creatieve manier. We hebben verhalen nagespeeld en uitgebeeld met behulp van lego-poppetjes. Na het Bijbelverhaal leerden we de kinderen op een speelse manier tien woorden uit het verhaal aan. Het ene kind sprak geen woord Engels terwijl het andere kind best veel verstond van wat we vertelden. Gelukkig hadden we twee geweldige tolken die alles voor ons konden vertalen.

Dinsdag hebben we buiten op het schoolplein zeskamp gedaan. We hebben onder andere typisch Hollands spijkerpoepen gedaan, er zat best wat talent tussen! Met op het laatst een spontaan watergevecht was de ochtend leuk afgesloten.

Op woensdag gingen halverwege de ochtend de jongens en meiden uit elkaar. De jongens hebben het gehad over hoe je met meisjes om gaat, meisjes moeten net als jongens met respect behandeld worden. Verder hebben ze nog veel lol gehad en lekker geschreeuwd met z’n allen.

Bij de meiden hadden we het over hoe mooi je gemaakt bent. Iedereen is uniek gemaakt door God en daarom is iedereen bijzonder. We hebben daarna lekker geknutseld met natuurlijk glitters.

Op de laatste twee dagen hebben we het eindfeest voorbereid. Het eindfeest werd gehouden op vrijdagmiddag in het dorpshuis voor alle ouders en mensen uit het dorp. De kinderen konden uit vier dingen kiezen: schilderen op canvasdoeken, dansen, zingen of een dramastuk instuderen. De kinderen vonden het geweldig om op zo een groot podium te staan. Je zag trotse ouders en glunderende kinderen. Het was een hele mooie en vrolijke afsluiting!

Vooraf hadden we heel veel vragen maar als we achteraf terugkijken zien we dat het programma zo goed bij de kinderen paste. God was er bij tijdens de voorbereiding en Hij heeft ons tijdens de hele week geholpen. Dat hebben we zo duidelijk mogen zien. We kijken terug op een week waarin zowel wij als de kinderen onwijs hebben genoten.

Kledingbeurs

Ver voor ons vertrek waren we al bezig met de voorbereidingen. Zo ook met het inzamelen van goederen om daar uit te delen. Ontzettend veel mensen hebben ons hierbij geholpen en spullen gegeven. Het was erg leuk dat wij deze spullen ook zelf uit mochten delen. Dit deden we vrijdagmiddag, op een soort kledingbeurs. Ontelbaar veel dozen en spullen zijn over tafels uitgestald. Gezinnen mochten 2 vuilniszakken meenemen om te vullen met kleding. Op het einde kregen ze ook een voedselpakket mee. Spullen die veel overbleven, zoals winterkleding, is opgeslagen. Zo zal de school deze winter kleding uitdelen aan gezinnen die dat echt nodig hebben.

Zaterdag

Na een bijzondere week in Tápióbicske was het zaterdag weer tijd om terug te rijden naar huis. Nadat wij afscheid hadden genomen van stichting Embrace zijn wij rond 10 uur ’s ochtends vertrokken richting het Zeeuwse. Een kleine 20 uur later kwamen wij weer veilig aan in de kerk waar een ontvangst comité stond opgesteld met een heerlijk ontbijt.

Op zaterdag  15 oktober zal er een presentatie gehouden worden in de kerk. Vanaf half 8 staat de koffie klaar, en vanaf 8 uur begint de presentatie.

DSC_0176

Eerste dagen in Hongarije

Zoals we al zeiden proberen we elke dag een berichtje te plaatsen, maar het bleek nu al lastig te zijn. Gisteren (zondag) zijn we druk op pad geweest. We hebben alleen wifi bij het schooltje waar we eten, dus kunnen we alleen daar blogs plaatsen.

Gisteren hebben we in de ochtend een fijne bijbelstudie gedaan over de samaritaanse vrouw bij de waterput. We hebben ook gezongen. Hierna was het weer tijd voor een lekkere lunch. We worden echt goed verzorgd hier door 2 hele lieve kookvrouwtjes. In de middags maakte we een wandeling door Tápióbicske. We zagen nu wat armere huisjes, die zeker wel wat kluswerk konden gebruiken. Het straatbeeld hier is echt anders dan bij ons. Binnen het dorp zijn grote verschillen tussen de huizen en hoe verzorgd deze zijn. Voornamelijk de zigeuners zijn arm. Aan het eind van de middag zijn we naar een kerkdienst geweest, een dorpje verderop. Ze hadden hier echt hun best gedaan om ons een warm welkom te geven. De liederen werden in het Hongaars gezongen, maar ze hadden de engelse tekst op de beamer geprojecteerd, zodat wij ook mee konden zingen. Een enkeling die het lied herkende kon zelfs in het Nederlands zingen. Zo zongen we in 3 talen! Bijzonder om zo samen te zingen voor God in onze eigen talen. De preek was zin voor zin vertaald en wij mochten wat vertellen over wat we hier in Hongarije deden. Ook zongen we een opwekking in het Nederlands voor ze. Achteraf stonden ter ere van ons allemaal gebakjes klaar. Echt heerlijk! Gek genoeg werd er des avonds bij het eten een stuk minder gegeten dan normaal… We sloten de dag af met een kampvuur bij ons verblijf.

Vandaag moesten we voor het eerst écht vroeg op: 7:15 moesten we in de bus zitten, op weg naar ons ontbijt in het schooltje. Daarna begon het echte werken! Ongeveer 10 van ons hielpen bij het kidscamp. Daar waren helaas 13 kinderen in plaats van 40, maar ze deden leuk mee en we hopen dat er morgen meer komen. Daarom zal het kidscamp nog extra gepromoot worden hier. Het grootste deel van de groep is bij mensen thuis gaan klussen.

De klus-werkzaamheden lopen uiteen van zwaar schoonmaak werk tot het metselen en isoleren van huizen. Voor de meesten was het flink wennen: werken in een omgeving die nagenoeg geen hygiene kent is een nieuwe ervaring. Maar al snel ging het beter; met handen en voeten wordt er gecommuniceerd en als het echt niet lukt is er altijd nog een vertaler beschikbaar. De meeste gezinnen waar wij bezig waren hebben veel kinderen rondlopen, zo zorgde een mix van klussen en een potje voetbal voor meer vertrouwen en contact.
Al snel komt de vraag naar boven waarom lossen ze dit zelf niet op, de meeste zitten thuis hele dagen niks te doen? De meeste mensen komen uit een zigeuner cultuur, hierin zijn mensen erg makkelijk en wordt een probleem meestal genegeerd (want dan is er geen probleem).
Alcohol is een middel dat hierbij helpt, zo raken mensen steeds verder in de problemen en eindigen ze thuis in een hokje van 12m2 dat vreselijk vies is. Hierdoor raken mensen sneller in een depressie met geen idee hoe zij hier uit kunnen komen.
Wij zullen hier het probleem niet oplossen maar hopen wel door een beetje liefde te geven, de mensen weer hoop te geven. Hopelijk resulteert dit in een positieve boost waardoor zij weer actief in het leven gaan staan.

IMG_3046

IMG_3072

IMG_3085

IMG_3090

DSC_0176

DSC_0001

DSC_0003

DSC_0004

DSC_0008

DSC_0010

IMG_4077

IMG_4086

IMG_4088

IMG_4087

IMG_4078

IMG_4080

IMG_4083

IMG_4066

IMG_4091

IMG_4085

IMG_4065

IMG_4090

IMG_4084

IMG_4089

IMG_4081

IMG_4082

IMG_4054

We zijn aangekomen in Hongarije

Na een lange reis zijn we vandaag rond een uur of twee aangekomen in Tápióbicske. Meer dan 3 uur later dan gepland, in verband met files om 2 uur ’s nachts, wat langere pauzes en files in Hongarije zelf. De één kon wat beter slapen dan de ander vannacht, maar een busje dat om de 2 uur pauzeert is natuurlijk niet ideaal om in te slapen. Gelukkig was er genoeg eten mee en waren er veel CD’s om de tijd toch door te komen. Toen we aankwamen in het dorp stond de lunch al voor ons klaar: brood en gloulasch-soep met bonen. Daarnaast was er ook een Hongaars gerecht met pasta kwark en suiker voor de liefhebbers. Het viel niet tegen, volgens mij gaan we niks te kort komen. Na de lunch reden we door naar ons slaapverblijf. We eten daar niet, omdat er geen tafels zijn. Het lokale schooltje heeft wel genoeg tafels en ruimte, dus eten we daar. Het verblijf ligt niet midden in het dorp, maar op een mooi plekje tussen de bomen daar vlakbij. Het grootste deel van de leiding slaapt buiten in tentjes (hulde aan hen!) en de jongens en meisjes in kamers met stapelbedden. Met z’n 10en op een kamer is erg knus zullen we maar zeggen. We hebben vanmiddag voldoende tijd gekregen om bij te komen van de reis. Nu gaan we weer op weg naar het schooltje voor het avondeten. Na het avondeten zullen we een bijbelstudie doen en daarna vrij zijn om een kampvuur te maken of om te gaan slapen.

budapest

Tussenstand diaconale jongerenreis Hongarije

In de afgelopen maand is er weer veel gebeurd voor de reis naar Hongarije. We hebben een aantal heel diverse, maar bovenal ook heel gave activiteiten mogen organiseren. Inmiddels hebben we hierdoor ons streefbedrag al bereikt. Daarom hebben we nog een aantal projecten aan ons verlanglijstje toegevoegd! We willen graag voordat we vertrekken de volgende – door Embrace voorgestelde – projecten ondersteunen:

Transport naar Tapiobicske 1.400 euro
Familiebegeleiding 8 gezinnen 3.600 euro
Voedsel voor daklozen en verslaafden 1.600 euro
(winter 2016/17)
Totaal € 6.600

Daarnaast willen we ook nog 2.400 euro meenemen naar Tapiobicske om onze eigen klussen en de summerschool mogelijk te maken. Hiermee komt het streefbedrag op € 9.000!

Een groot deel hiervan is – dankzij een zeer gulle gemeente – al binnen! Hartelijk dank hiervoor! Met de verschillende activiteiten hebben we binnen 5 maanden al ruim 6.900 euro opgehaald! Dit is ver boven onze verwachting!! Hieronder een overzicht met de inkomsten:

Volleybaltoernooi € 343
Taart van de Maand € 383
Catering € 200
Filmmiddag en avond € 340
Oud papier € 1.517
Talentenveiling gemeentedag € 3.650
(incl. opbrengst maaltijd)
Benefietconcert € 353
Rommelmarkt bij fam. Geschiere € 103
Crea € 45
Totaal € 6.934

Op hemelvaartsdag hebben we met de talentenveiling een heel mooi bedrag bij elkaar gekregen. Hiervan is inmiddels een deel binnengekomen op de rekening van de diaconie. Als u het nog niet overgemaakt heeft willen we u vragen dit alsnog te doen. Zie hiervoor de gegevens in de vorige Tussentijds. Maar maak vooral ook afspraken om de talenten te verzilveren, zodat er weer veel ontmoetingen plaats gaan vinden.

Flyer_BACK1-page-001 (2)

Benefietconcert Ride Together

27 mei zullen wij als MissionTogether een benefietconcert organiseren aan de Herengracht 52 te Middelburg.
Het doel hiervan is om geld in te zamelen voor Stichting Embrace, een organisatie die de bevolking in Hongarije helpt een bestaan op te bouwen. Vanuit de CGK Middelburg gaat er een groep jongeren komende zomer een werkvakantie uitvoeren in samenwerking met Embrace.
We hebben deze benefietavond verschillende artiesten op het programma staan:
– Talitha Sterkenburg
– Qubus & Chav
– Julio Melio
De zaal is om 19.00 open en om 19.30 starten we de avond officieel. Tickets kosten €3,00. Zorg dat je erbij bent en nodig je omgeving uit!

Flyer_BACK1-page-001 (2)

Flyer Taarten_april_mei_WEB-01

Taart van de maand April/Mei

Ook in de maanden april Mei en April kunt u weer onze overheerlijke taarten bestellen, in de maand April kunt u een overheerlijke boterkoek bestellen voor slechts €7,50. En in de maand Mei kan een Canadese Cake besteld worden voor €10,-.
Flyer Taarten_april_mei-page-001

Klassieke-appeltaart

Taart van de maand Maart

Deze maand word er voor de diaconale jongeren reis naar Hongarije appeltaart gebakken. Kosten: €12,50, voor €2,50 extra wordt hij thuisbezorgd.
Deze overheerlijke appeltaart kan besteld worden voor donderdagavond half 10 bij Angela Abrahamse.

Taarten-maken1

Tussenstand taartenactie

Ondertussen wordt er al flink wat gebakken voor de taart van de maand. Onze bakker(sters) zitten niet stil en voor de maand februari, is er voor €117,50 opgehaald voor stichting Embrace. Super! Wilt u ook van onze heerlijke appeltaart a €12,50 genieten dan kunt u die bestellen via taartvandemaand@gmail.com of bel 0118 785124.
Voor de maand april staat een echte roomboterkoek a €7,50 op u te wachten.
De totaalstand tot nu toe is €900,00. We hebben een filmmiddag en avond (opbrengst €345,00) gehad met heel veel gezellige
kinderen, jongeren en ouderen. De popcorn is ook smakelijk opgegaan!
U kunt nog meer van ons verwachten en we houden u op de hoogte van al onze activiteiten.

Angela Abrahamse

cake-8

Taartenactie

Taart van de maand februari is een heerlijke kruidcake met noten en rozijnen. U kunt deze iedere week in februari voor donderdagavond 21.30 uur bestellen. De kruidcake staat dan zaterdags voor u klaar. We kunnen hem ook voor u bezorgen. De kruidcake kost 7,50 euro en wilt u hem thuis bezorgd hebben, dan betaalt u 2,50 euro bezorgkosten.

U kunt bestellen via taartvandemaand@gmail.com of bellen met Angela Abrahamse (0118 – 78 51 24).

BPA foto 2016 IMG_1925

volleybaltoernooi

Zaterdag 2 januari begonnen we het jaar sportief. Voor stichting Embrace hadden we onze eerste echte actie, namelijk een volleybaltoernooi. Met twaalf teams gingen we in drie poules van start. Het was een daverend succes! Iedereen was zeer fanatiek en uitbundig enthousiast. Het niveau verschilde wat per team, maar dit mocht de pret zeker niet drukken. Vaak gingen de ballen netjes over het net heen, maar in sommige gevallen zagen wij de ballen onder het net door gaan. Dit zorgde natuurlijk ook weer voor de nodige hilarische momenten.

Met deze avond hebben we het geweldige bedrag van 342,44 euro opgebracht! De kop is er af en u zult snel van de volgende acties iets te horen krijgen. Dit natuurlijk allemaal voor onze werkvakantie deze zomer naar Hongarije!

Groetjes Arjanne en Jolien

 

Pagina 1 of 2