Na een lange reis zijn we vandaag rond een uur of twee aangekomen in Tápióbicske. Meer dan 3 uur later dan gepland, in verband met files om 2 uur ’s nachts, wat langere pauzes en files in Hongarije zelf. De één kon wat beter slapen dan de ander vannacht, maar een busje dat om de 2 uur pauzeert is natuurlijk niet ideaal om in te slapen. Gelukkig was er genoeg eten mee en waren er veel CD’s om de tijd toch door te komen. Toen we aankwamen in het dorp stond de lunch al voor ons klaar: brood en gloulasch-soep met bonen. Daarnaast was er ook een Hongaars gerecht met pasta kwark en suiker voor de liefhebbers. Het viel niet tegen, volgens mij gaan we niks te kort komen. Na de lunch reden we door naar ons slaapverblijf. We eten daar niet, omdat er geen tafels zijn. Het lokale schooltje heeft wel genoeg tafels en ruimte, dus eten we daar. Het verblijf ligt niet midden in het dorp, maar op een mooi plekje tussen de bomen daar vlakbij. Het grootste deel van de leiding slaapt buiten in tentjes (hulde aan hen!) en de jongens en meisjes in kamers met stapelbedden. Met z’n 10en op een kamer is erg knus zullen we maar zeggen. We hebben vanmiddag voldoende tijd gekregen om bij te komen van de reis. Nu gaan we weer op weg naar het schooltje voor het avondeten. Na het avondeten zullen we een bijbelstudie doen en daarna vrij zijn om een kampvuur te maken of om te gaan slapen.